RGS Brugstaat
  Menu - Financieel - Grootboek - Exporteren - RGS Brugstaat

Toegangsrechten voor RGS Brugstaat
  • Module
    De RGS Brugstaat behoort tot de module Financieel. U dient de module Financieel in uw abonnement te hebben om gebruik te kunnen maken van de RGS Brugstaat.
  • Toegang tot programma RGS Brugstaat
      Menu - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - kies gebruiker - [Gebruikerdetails] - [Menurechten] - [Programma's]
    Vink de optie RGS Brugstaat aan om de gebruiker toegang te geven tot het programma RGS Brugstaat.

Voorwaarden om een RGS Brugstaat te kunnen maken
  • Grootboekschema moet gekoppeld zijn met het RGS schema
    De RGS Brugstaat kan alleen correct opgebouwd worden als het grootboekschema van de administratie voorzien is van RGS codes.

Informatie over de RGS Brugstaat
  • De RGS brugstaat is een standaard om de koppeling van boekhouding naar winstaangifte IB en VPB mogelik te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe XML standaard voor het eenvoudig uitwisselen van grootboeksaldi op basis van RGS.
  • In nauw overleg met betrokken softwareleveranciers is door Onderzoeksbureau GBNED een 'standaard koppelvlak' gedefinieerd om gegevens vanuit boekhoudsoftware op basis van RGS over te zetten naar fiscale aangiftesoftware. Het is een uniforme oplossing voor het automatisch aanleveren van cijfers voor de winstaangifte.

Mogelijkheden
  • U kunt het RGS Brugstaat bestand downloaden naar uw computer, of e-mailen naar uw e-mailadres, zodat u het RGS Brugstaat bestand beschikbaar heeft voor een extern softwarepakket waarmee winstaangifte IB en VPB worden opgesteld.

RGS Brugstaat
  • Jaar
    Let op: de jaaraansluiting voor het geselecteerde jaar dient te zijn uitgevoerd
    Vul het jaar in waarvoor u een RGS Brugstaat wilt aanmaken.
  • Controle op de koppeling tussen RGS en het grootboekschema van de administratie
    Als er in het grootboekschema van de administratie grootboekrekeningen zijn waarin nog geen RGS code is gekoppeld, dan wordt hier weergegeven hoeveel grootboekrekeningen het betreft.
    • Ontbrekende RGS codes invoeren
      Ga naar de tabel Grootboek
      Zet de optie "Rekeningen zonder RGS-code" aan
      Vul bij de getoonde grootboekrekeningen de betreffende RGS-code in.
  • Versturen via e-mail
    Let op: als uw internet provider een limiet heeft gezet op de omvang van e-mail bijlages kan de e-mail geweigerd worden. Vink deze optie dan uit en download de brugstaat
    Vink deze optie aan om de RGS Brugstaat direct na het aanmaken per e-mail te versturen naar het getoonde e-mailadres. Dit e-mailadres kunt u wijzigen in Mijn gegevens.
    Vink deze optie uit om de RGS Brugstaat te downloaden naar uw computer. Na het aanmaken van de auditfile op de server wordt er een downloadlink getoond.
    NB Als in plaats van een selectievakje voor het e-mailadres een melding wordt getoond, dan dient u een e-mailadres in te voeren in het onderdeel Mijn gegevens of de e-mailinstellingen te controleren in Systeeminstellingen.
    • Details RGS brugstaat versturen per e-mail

Details van de e-mail waarmee de RGS brugstaat verstuurd wordt:

RGS brugstaat e-mailen vanuit programma RGS brugstaat
      Weergave Oorsprong
      Afzender Niet getoond Afzender is het e-mailadres zoals ingesteld in de SMTP instellingen van [menu - Beheer - Mijn gegevens - E-mailadres]. Let op! Indien de email via KING Software wordt verstuurd, dan wordt als afzender noreply@mail.kingfinance.nl gebruikt.
      Geadresseerde Vooringevuld, niet aanpasbaar Het e-mailadres wordt opgehaald uit [menu - Beheer - Mijn gegevens - E-mailadres] van de ingelogde gebruiker
      In de e-mail bij de geadresseerde
      Naam = "Naam" in Mijn gegevens
      From: = Afzender
      Reply-To: = Geadresseerde

• [Starten]
    Klik op [Starten] om de RGS Brugstaat voor het ingevoerde jaar aan te maken en van de server naar het getoonde e-mailadres te sturen of naar uw eigen PC te downloaden. U krijgt de download schermen van uw browser te zien. De browser kan een waarschuwing tonen waarin staat dat u een "Onbekend bestandstype" gaat downloaden. Kies dan voor "Opslaan". Blader vervolgens naar de map van uw keuze en klik op [OK].
  • [Sluiten]
    Sluit dit scherm zonder een RGS Brugstaat aan te maken. U keert terug naar het dashboard.