E-mail bestelopdracht
  Menu - Inkoop - Inkooporders invoeren - [Afdrukken of e-mailen] - [E-mail bestelopdracht]

Een bestelopdracht e-mailen
  • Dit scherm wordt getoond als op de knop [Bestelopdracht e-mailen] is gedrukt.
  • Gebruik dit scherm om de ontvanger van de bestelopdracht te controleren en eventueel andere of extra e-mailadressen toe te voegen voordat de bestelopdracht wordt gemaild.

E-mail bestelopdracht
  • Afzender
    Hier staat het e-mailadres, dat wordt meegestuurd als afzender van de bestelopdracht per e-mail.
    KING Finance haalt dit e-mailadres op uit de e-mailinstellingen.
    • Let op:de tekst die wordt gebruikt om aan te geven wie de afzender is van de e-mail vanuit KING Finance, is de tekst die bij uw gebruikersgegevens is vastgelegd in het veld Naam (Mijn gegevens - tabblad Personalia). Wijzig eventueel die naam in uw bedrijfsnaam, om uw bedrijfsnaam als afzender te tonen bij de ontvanger van de e-mail.
  • Contact
    De bestelopdracht kan verstuurd worden aan het standaard e-mailadres van de crediteur. Contactpersonen van de crediteur waarbij een e-mailadres is ingevuld worden automatisch in deze lijst getoond.
  • Extra e-mailadres
    Gebruik deze optie als de bestelopdracht (ook) naar een e-mailadres gestuurd moet worden, dat niet bij de crediteur is vastgelegd.
    • Aan
      Voer het e-mailadres in waar u de bestelopdracht naar toe wilt sturen.
    • CC (Carbon copy)
      In dit veld kunt u nog meer e-mailadressen invoeren, als het te e-mailen document voor meerdere personen bestemd is. Een e-mailadres ingevuld in het vak "CC" is zichtbaar in het e-mailprogramma van de ontvangers van de e-mail.
    • BCC (Blind carbon copy)
      In dit veld kunt u nog meer e-mailadressen invoeren, als het te e-mailen document voor meerdere personen bestemd is. Een e-mailadres ingevuld in het vak "BCC" is niet zichtbaar in het e-mailprogramma van de ontvangers van de e-mail.
  • Leesbevestiging
    Hier staat of er met de bestelopdracht per e-mail een verzoek om leesbevestiging wordt meegestuurd.
  • Onderwerp
    Het onderwerp van een e-mail is de tekstregel die als eerste getoond wordt in diverse e-mail programma's. Het onderwerp kan automatisch gevuld worden volgens de instellingen in het dialoogvenster "Bestelopdracht e-mail instellingen".
  • Tekst in e-mail
    De tekst van een e-mail (ook wel de "body" van een e-mail genaamd) is de tekst die getoond wordt als een e-mail geopend wordt. De tekst kan automatisch gevuld worden volgens de instellingen in het dialoogvenster "Bestelopdracht e-mail instellingen".
  • [Verstuur e-mail]
    Druk op de knop [Verstuur e-mail] of toets (Ctrl+S) om de bestelopdracht te e-mailen naar het (de) hierboven opgegeven e-mailadres(sen).