Inlezen XML / Excel Kasboek
  Menu - Financieel - Inlezen - XML/Excel inlezen

In te lezen bestanden
  • Het programma XML / Excel inlezen is gemaakt om een aantal specifieke bestanden in KING Finance te kunnen inlezen. Afhankelijk van het bestand dat wordt ingelezen kunnen er extra invoervelden getoond worden om ontbrekende informatie aan te kunnen vullen voordat het inlezen wordt gestart.
  • Excel Kasboek bestand
  • Loket.nl XML bestand
  • Loket.nl journaalposten kunnen ook via een automatische koppeling in de administratie geplaatst worden. Zie daarvoor de helppagina Loket.nl / Nmbrs loonjournaalposten inlezen

De export van Loket.nl inlezen
  • Door Loket.nl uitgeschreven XML-bestanden inlezen in een iMUIS Administratie
    Loket.nl is een extern programma. Voor uitgebreide Help over de mogelijkheden van Loket.nl verwijzen wij u naar de documentatie en/of de leverancier van Loket.nl.
    Loket.nl is een loonpakket. De journaalposten van Loket.nl kunt u inlezen in uw administratie. Daartoe kunt u in Loket.nl de journaalposten exporteren als XML-bestand.

In Loket.nl dient u de grootboekrekeningen waarop geboekt wordt op te geven, evenals de tegenrekening (bijvoorbeeld de "tussenrekening loon"). Voordat het inlezen begint wordt er door KING Finance een dialoogvenster getoond waarin u het dagboek, boekjaar en gewenste boekdatum kunt opgeven.

• Inlezen in dagboek
    Geef hier op in welk dagboek de in te lezen regels moeten worden opgeslagen.
    Voor een xmlbestand vanuit Loket of Nmbrs dient dit bij voorkeur een dagboek 'Lonen' met soort 'Memoriaal Lonen' te zijn.
  • Inlezen afbreken bij een foutmelding?
    • Vink deze optie aan om het inlezen af te breken zodra er een foutmelding is ontstaan. U kunt vervolgens de oorzaak van de foutmelding oplossen om daarna het bestand nogmaals in te lezen.
    • Vink deze optie uit om bij eventuele fouten de verwerking door te laten gaan. Na het inlezen van de laatste regel wordt een melding getoond met alle fouten die eventueel zijn opgetreden.
      NB: Fout gevallen regels worden in Onverwerkte boekingen opgeslagen.

Excel Kasboek inlezen
Excel inlezen
  • Een Excel kasboek inlezen
    De eenvoudige kasregels uit de Excel sheet worden door middel van een koppeling met de tabel Herkenningscode omgezet in volwaardige boekingsregels.
    • Gebruik Herkenningscodes om tijdens het inlezen direct boekingsregels te maken van de regels uit het Excel sheet.
    • In de tabel Herkenningscode voert u de omschrijvingen uit het Excel kasboek in.
    • Aan die omschrijvingen worden velden uit de administratie gekoppeld (grootboekrekening, BTW-code etc.).
    • KING Finance herkent eenmaal vastgelegde omschrijvingen automatisch en vult tijdens het inlezen van het Excel kasboek de boekingsregel met de waardes, die zijn vastgelegd in de velden van de herkenningscode.
    • Niet herkende regels worden in de tabel Onverwerkte boekingen geplaatst, van waaruit ze kunnen worden gecorrigeerd en doorgeboekt naar de financiële administratie.
  • Belangrijk:
    • Zorg ervoor dat alle velden gevuld zijn in de Excel kasregels. Ontbrekende gegevens in het kasboek zorgen er voor dat het kasboek niet of niet goed kan worden ingelezen.
  • Inlezen in dagboek
    Geef hier op in welk dagboek de in te lezen regels moeten worden opgeslagen.
    Voor een Excel Kasboek behoort dit dagboek een dagboek met soort "Kas/bank" te zijn.
  • Voorbeeld van een Excel kasboek meegeleverd met iMUIS
    Dit voorbeeld geldt alleen als iMUIS (Online) op een eigen server gehost wordt
    Neem in alle andere gevallen contact op met KING Software voor meer informatie

In de map ..\iMUIS\document\ staat een Excel kasboek demo/voorbeeld bestand. Dit bestand kunt u openen met het programma XML/Excel inlezen. Gebruik dit bestand om te oefenen met de functionaliteit "Excel inlezen". In de iMUIS Demo administratie 999998 zijn diverse herkenningscodes opgenomen waarmee de kasboekingen uit de Excel sheet automatisch herkend en geboekt worden.