Kasstaat
  Menu - Financieel - Kasboek - Klik op [Toon kasstaat]

Werken met de kasstaat
  • Kasstaat op het scherm
    De kasstaat is een weergave van de kasmutaties per week, per maand of per jaar. Gebruik de knoppen [Weekoverzicht], [Maandoverzicht] en [Jaaroverzicht] om te wisselen tussen deze overzichten.
  • Kasstaat afdrukken
    De kasstaat kan per week, per maand of per jaar afgedrukt worden. Gebruik de knoppen [Weekstaat PDF], [Maandstaat PDF] en [Jaarstaat PDF] om kasstaat over de gewenste periode af te drukken.
  • Totalen
    De beginstand van de kas, de eindstand per dag en de eindstand totaal worden weergegeven op de kasstaat.
  • Negatieve kassignalering
    Een rood gekleurde melding wordt getoond onder de regel vanaf welke de kas negatief loopt.
    Een groen gekleurde melding wordt getoond onder de regel waarmee de kas weer positief  loopt.

Kasstaat
Kies weer te geven periode
  • Gebruik de knop [Weekoverzicht], [Maandoverzicht] of [Jaaroverzicht] om de kasstaat van de door u gewenste periode te tonen. Afhankelijk van uw keuze verandert de weergave van de regels op het scherm
Kasstaat weekoverzicht
  • [Vorige week]
    Druk op de knop [Vorige week] om de kasstaat van de voorgaande week te tonen.
  • Kasmutaties week [nr]
    Boven de kasmutaties wordt het weeknummer en de begin- en einddatum van de week weergegeven.
  • [Volgende week]
    Druk op de knop [Volgende week] om de kasstaat van de volgende week te tonen.
  • Beginstand
    De beginstand van de kas is gelijk aan de eindstand van de voorgaande week. De ontvangsten en de uitgaven van de huidige week worden bijgeteld en afgetrokken van de beginstand.
    NB Als de vorige week met een negatieve kas eindigde, dan wordt hier een melding getoond.
  • Kasmutaties per dag
    De kasmutaties worden per dag gegroepeerd weergegeven, waarbij voor iedere dag de eindstand wordt weergegeven.
    • [Invoegen]
      Druk op [Invoegen] om een nieuwe kasboeking aan de kas toe te voegen. De datum van de dag wordt automatisch ingevuld.
      Zie verder de helppagina van het kasboek voor uitleg over het invoeren van een kasboeking.
    • Omschrijving, Ontvangsten, Uitgaven
      Van iedere kasboeking wordt de omschrijving en het ontvangen of uitgegeven bedrag getoond.
    • [Sorteren]
      Druk op de knop [Sorteren] om de kasmutaties van de dag op een andere volgorde te zetten. De mutaties worden in een nieuw scherm geopend, waarin ze automatisch en/of handmatig gesorteerd kunnen worden. Gebruik deze optie om een negatief lopende kas te herstellen, door de ontvangsten voor de uitgaven te plaatsen.

Scherm regels sorteren

• Handmatig sorteren
        Klik en sleep de regel die u wilt verplaatsen naar een nieuwe positie in de volgorde.
      • Automatisch sorteren
        Druk op de knop [Sorteer op bedrag]. De regels worden automatisch gesorteerd. Eerst de ontvangsten, daarna de uitgaven en daarbinnen op de hoogte van het bedrag.
    • [Open]
      Druk op [Open] om de kasmutatie te raadplegen en/of wijzigen in het scherm Kasboek.
Kasstaat Maandoverzicht
Jaaroverzicht

• Knoppenbalk Kasstaat
    Weekstaat PDF Maandstaat PDF Jaarstaat PDF
    Opent de kassstaat van deze week als PDF Opent de kassstaat van deze maand als PDF Opent de kassstaat van dit jaar als PDF
    Weekoverzicht Maandoverzicht Jaaroverzicht
    Toont de kasboekingen van deze week op het scherm Toont de kasboekingen van deze maand op het scherm Toont de kasboekingen van dit jaar op het scherm

• Totaal ontvangsten/uitgaven/eindstand
    Het weektotaal wordt getoond onderaan het scherm. Er is een onderverdeling in totaal ontvangsten, totaal uitgaven en de eindstand van de week.