Kengetallen normering instellen
  Menu - Beheer - Instellingen voor administratie ...  - Kengetallen-Normering

Gebruikersrechten
  • Toegang tot het instellen van de kengetallen-normering
    Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - [Gebruikerdetails] - Programma's - Beheer - Kengetallennormering
    Voor toegang tot het instellen van de kengetallen-normering dient de gebruiker toegangsrechten tot het onderdeel Kengetallen-normering te hebben.
  • Toegang tot kengetallen op het dashboard
    Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - [Gebruikerdetails] - Programma's
    Om de berekende kengetallen te kunnen zien op het dashboard dient de gebruiker toegangsrechten tot het onderdeel Management informatie te hebben.

Kengetallen gebruiken
  • Kengetallen gebruiken om inzicht in de administratie te krijgen
    In één oogopslag kunt u zien hoe uw bedrijf er financieel voorstaat vergeleken met het voorgaande jaar.

• Door het instellen van de normen (de grenzen) van de kengetallen kan KING Finance bepalen welke kleur moet worden weergegeven als de kengetallen worden opgevraagd.
  • Waar kan ik de kengetallen van de administratie zien?
    De kengetallen worden weergegeven op het dashboard van KING Finance, in het onderdeel Management informatie.
    >
    Meer over het dashboard
  • Welke kengetallen worden weergegeven op het dashboard?
    Alleen de kengetallen die aangevinkt zijn in dit dialoogvenster worden weergegeven op het dashboard.

Schermbeschrijving Kengetallen-normering
Omzet lopend jaar t.o.v. voorgaand jaar
  • Dit kengetal geeft in een percentage weer hoe de omzet van dit boekjaar zich verhoud tot de omzet van het voorgaand boekjaar.
    Geef op vanaf welke percentages de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
Resultaat lopend jaar t.o.v. voorgaand jaar
  • Dit kengetal geeft in een percentage weer hoe het resultaat van dit boekjaar zich verhoud tot het resultaat van het voorgaand boekjaar.
    Geef op vanaf welke percentages de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
Gemiddelde debiteurentermijn
  • De gemiddelde debiteurentermijn is een grove berekening van het gemiddeld aantal dagen dat de debiteuren van deze administratie er over doen om facturen te betalen.
    Geef op vanaf welk aantal dagen de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
Brutowinstmarge
  • Dit kengetal geeft in een percentage de brutowinstmarge weer op dit moment.
    Geef op vanaf welke percentages de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
Evenwicht (geef bedragen in van de RC-schuld)
  • Grootboekrekeningen RC Directie, Netto loon directie en Algemene Reserve
    Geef hier de grootboekrekeningen op, waarvan de totalen benodigd zijn om het kengetal Evenwicht te berekenen. De totalen worden ook getoond in de management informatie op het dashboard, zodat zichtbaar wordt hoe de berekening van het kengetal opgebouwd is.
  • Evenwicht normen
    Geef op vanaf welke bedragen de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
Buffer (vermogen in verhouding tot het balanstotaal)
  • Grootboekrekening totaal vermogen
    Geef hier de grootboekrekening op, waarop het totale vermogen wordt geteld. Dit kan een nivorekening zijn. Het totaal op deze rekening wordt gebruikt om dit kengetal te berekenen.
  • Buffer normen
    Geef op vanaf welke percentages de kleurcode rood, oranje en groen moet zijn.
  • [Opslaan] / [Sluiten]
    Druk op [Opslaan] of toets [Ctrl+S] om de instellingen op te slaan en dit scherm te sluiten.
    Druk op [Sluiten] om dit scherm direct te sluiten. Eventuele nieuwe en gewijzigde instellingen worden niet opgeslagen.