Online betalingen
  Menu - Verkoop - Instellingen - Online betalingen

Modules en gebruikersrechten

Instellingen
  • Bankrekening / IBAN
    Je IBAN waarop de betalingen moeten worden ontvangen, moet in de administratie in de tabel Bankrekening zijn vastgelegd. Deze tabel is toegankelijk met de module Bankieren. Indien je deze module niet hebt of niet wilt gebruiken, vraag dan aan je intermediair of hij/zij je IBAN kan vastleggen en kan koppelen aan je dagboek bank in de administratie.

Werkwijze
  • Per mail verstuurde facturen (en kopie facturen) kunnen worden voorzien van een link waarmee uw klanten direct vanuit de e-mail kunnen betalen. De betaling wordt gedaan met bijvoorbeeld IDEAL en verwerkt via de Payment Service Provider (PSP). Een account bij een van onderstaande Payment Service Providers is hiervoor vereist.
  • IBAN van de debiteur
    Het IBAN nummer waarop de klant aan u gaat betalen moet vastgelegd zijn in de tabel Bankrekening in de administratie.
  • U dient een account te hebben bij de Payment Service Provider.

• Schermbeschrijving
    • Inschakelen
      Schakel deze optie in om gebruik te maken van het automatisch toevoegen van een betaallink in de tekst aan uw (kopie) factuur e-mail.
      Schakel deze optie uit als u geen betaallink wilt toevoegen aan de e-mail.
    • Aanbieder
      Maak uw keuze uit de volgende aanbieders van Payment Service.
      • Buckaroo
        Om de Buckaroo betaallink in de e-mail te gebruiken dient u het
        Buckaroo stappenplan uit te voeren. U dient een account bij Buckaroo te hebben voor u verder gaat.
        • Buckaroo gegevens invullen
          Van Buckaroo krijgt u een "Website key" en een "Secret key". Deze voert u hier in. Vul eventueel een minimum factuur bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Buckaroo.
      • Mollie
        Om de Mollie betaallink in de e-mail te gebruiken dient u het
        Mollie stappenplan uit te voeren. U dient een account bij Mollie te hebben voor u verder gaat. Klik op de knop [Account aanmaken] om vanuit KING Finance direct een Mollie account aan te maken.
        • [Account aanmaken]
          Klik op de knop [Account aanmaken] om een account aan te maken bij Mollie. U krijgt een invoerscherm voor een nieuw Mollie account te zien. De gegevens uit dat invoerscherm worden doorgestuurd naar Mollie.
        • Mollie gegevens invullen
          Van Mollie krijgt u een "API key". Deze voert u hier in. Vul eventueel een minimum factuur bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Mollie.
      • Pay.nl
        Om de Pay.nl betaallink in de e-mail te gebruiken dient u het
        Pay.nl stappenplan
        uit te voeren.
        • Van Pay.nl krijgt u een ServiceID, een API code en een API token. Deze voert u hier in. Vul eventueel een minimum factuur bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Pay.nl.
      • Sisow
        Om de Sisow betaallink in de e-mail te gebruiken dient u het
        Sisow stappenplan uit te voeren.
        • Van Sisow krijgt u een "Merchant ID" en een "Merchant key". Deze voert u hier in. Vul eventueel een minimum factuur bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Sisow.
    • E-mailadres
      Vul hier je eigen e-mailadres in. Naar dit mailadres wordt een eventueel foutverslag gemailed.
    • [Opslaan]
      Klik op [Opslaan] om de instellingen van de gekozen payment provider op te slaan.
    • [Annuleren]
      Klik op [Annuleren] om dit scherm te sluiten. Eventuele wijzigingen in dit scherm worden niet bewaard.
    • [Ophalen betalingen]
      Gebruik de knop [Ophalen betalingen] alleen als er door een storing een foutmelding is opgetreden tijdens het aanmaken van de betaallink.

De link in de e-mail
    • Mollie - Taal
      Bij facturen voor debiteuren met de talen Nederlands, Engels, Frans of Duits wordt de betaalpagina in de betreffende taal weergegeven. Bij andere talen wordt de betaalpagina in het Nederlands getoond.