SMTP Instellingen
  Menu - Beheer - Instellingen voor administratie ... - E-mail instellingen - [Standaard] - knop [E-mail SMTP account ]

Gebruikersrechten voor SMTP instellingen
  • In KING Finance heb je toegang tot de SMTP instellingen in het programma "E-mail instellingen" als:
    • Benodigde modules (abonnement)
      De gebruiker dient de module Financieel, Verkoop of Uren in het abonnement te hebben.
    • Gebruikersrechten
      Tevens dient de gebruiker het algemene gebruikersrecht voor Tabellen/stamgegevens te hebben
    • Uitzondering
      Een gebruiker die de module Spitsfactuur in het abonnement heeft kan altijd SMTP instellingen maken in [Spitsfactuur - Instellingen - Stamgegevens]

Werken met SMTP instellingen
  • Als in dezelfde administratie door verschillende gebruikers gewerkt wordt
    De SMTP gegevens van meerdere e-mail adressen kunnen in de tabel SMTP bij deze administratie vastgelegd worden. Daarmee kan iedere gebruiker zijn eigen afzender e-mail adres blijven gebruiken.
  • Controle door de ontvanger van de e-mail
    De afzender van een e-mail wordt steeds vaker gecontroleerd door de ontvangende partij. Het invullen van deze gegevens verkleint de kans dat e-mail vanuit uw administratie gezien wordt als spam.
  • Waar vind ik de SMTP instellingen die ik moet invullen?
    • De SMTP gegevens van uw e-mailadres heeft u ontvangen bij het afsluiten van uw internet account. Het zijn dezelfde gegevens die in de instellingen van uw e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) zijn vastgelegd.
    • Als u een webmail adres gebruikt als afzender kiest u de webmail provider in het veld "Soort account".
  • Test de ingevoerde gegevens
    Met de knop [Test e-mail versturen] kunt u direct controleren of een e-mail, aangemaakt met de gegevens in dit scherm, verstuurd en ontvangen kan worden.

E-mail (SMTP) account
Alles openen Alles sluiten
Velden tabel SMTP
Afzender gegevens
E-mailadres
Dit is het e-mailadres dat als afzender van de e-mail vanuit KING Finance wordt gebruikt.
Als de ontvanger van de e-mail op [Beantwoorden] klikt wordt het antwoord naar dit e-mailadres gestuurd.
Weergegeven naam
Dit is de naam die bij de ontvanger van de e-mail wordt weergegeven.
Vul hier bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam in, zodat voor de ontvanger duidelijk is van wie de e-mail afkomstig is.
SMTP Server gegevens
  • Hier kunt u de gegevens voor de mailserver ingeven. Indien u bij 'Soort account' een keuze heeft gemaakt, staan hier de gegevens al gevuld. Als u bij 'Soort account' gekozen heeft voor de optie 'Anders' kunt u hier handmatig uw gegevens invullen. Het zijn dezelfde gegevens die in de instellingen van uw e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) zijn vastgelegd.
Soort account
  • Hier kunt u een keuze maken uit een aantal bekende mail-accounts. Op basis van deze keuze worden de gegevens bij 'SMTP Servergegevens' gevuld. Indien uw account er niet tussen staat, kiest u de optie 'Anders'.
  • Kies KING Software om e-mailberichten uit KING Finance te versturen met de standaard SMTP server van KING Software. Mail verzonden met de standaard SMTP server van KING Software wordt automatisch geauthenticeerd.
    Let op: Bij Soort account = KING Software wordt een standaard e-mailadres aan de e-mails toegevoegd. Dit e-mailadres is geregistreerd bij de standaard SMTP mailserver. Dit is een beproefde methode om de e-mails correct te laten herkennen door de ontvanger van de e-mail, zodat ze niet in spam of ongewenste mail geplaatst worden.
    • Het Van: adres = [ noreply@mail.kingfinance.nl ]
    • Het Reply: adres = [ uw (bedrijfs) e-mail adres ]
  • Kies Gmail om e-mailberichten uit KING Finance te versturen via uw Gmail account. NB: Mogelijk dient u uw Gmail account in te stellen om via een KING Finance berichten te kunnen versturen.
    • Log in uw Gmail account en ga naar 'Inloggen en beveiliging' - 'Gekoppelde apps en sites' en zet de optie 'Apps met lagere beveiliging toestaan' aan.
    • U heeft in Gmail de optie "authenticatie in twee stappen"' ingeschakeld staan. U dient voor KING Finance een wachtwoord te genereren en op te slaan in uw Gmail account. Dit wachtwoord dient u in te vullen bij 'Beveiliging en Authenticatie' verderop in dit dialoogvenster.
  • Kies Hotmail/Live/Outlook.com om e-mailberichten uit KING Finance te versturen via uw Microsoft account.
  • Kies Office 365 om e-mailberichten uit KING Finance te versturen via uw MS Office 365 account.
  • Kies iCloud om e-mailberichten uit KING Finance te versturen via uw Apple-account.
  • Kies Yahoo om e-mailberichten uit KING Finance te versturen via uw Yahoo account.
  • Kies Anders om e-mailberichten uit KING Finance te versturen waarbij u zelf de SMTP Servergegevens invult.
Uitgaande e-mail (SMTP)
iMUIS werkt met de SMTP-methode en niet met de MAPI (MS Outlook) methode
Vul hier de server voor uitgaande e-mail in. Vaak is dit in de vorm van een DNS (Domain Name System) adres (bijvoorbeeld "mail.providernaam.nl" of "smtp.providernaam.nl"). Een IP adres kan ook worden ingevuld (bijvoorbeeld 100.0.0.98). Voor het verzenden van e-mail wordt gebruik gemaakt van het SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Versturen via MAPI wordt niet ondersteund.
Poortnummer (SMTP)
De standaard poort voor e-mail via SMTP is poort 25. Voor een SMTP server met vers le u teling is het poortnummer 465. Als in uw bedrijf een andere poort wordt gebruikt voor uitgaande e-mail, dan dient u hier het juiste poortnummer in te vullen. Sommige e-mail providers werken met andere poorten, raadpleeg de instellingen bij uw provider.
Beveiliging en authenticatie
  • Bij het versturen van een e-mail kan een beveiliging worden gebruikt. Tevens dient meestal een gebruikernaam en een wachtwoord ingegeven te worden om de verbinding met de mailserver mogelijk te maken.
Verbindingsbeveiliging
Kies hier voor "Geen" of voor "SSL/TLS" zoals aangegeven door uw mail provider (voor een Gmail account bijvoorbeeld, kiest u voor SSL/TLS)
SSLVersie
  • De standaard beveiliging voor het versturen van e-mails is [ TLSv1.2 ].
    Wijzig dit veld alleen als:
    • De ontvangende mailserver een ander beveiligingsversie vereist.
Authenticatie methode
Kies Geen authenticatie als er geen gebruikersnaam of wachtwoord hoeft worden op te geven.
Kies Wachtwoordbeveiliging om de gebruikersnaam en bijhorend wachtwoord in te kunnen voeren. Deze gebruikersnaam en wachtwoord zijn u door uw systeembeheerder of internetprovider verstrekt.
Gebruikersnaam
Dit veld is alleen toegankelijk indien u bij optie 'Authenticatie methode' voor wachtwoordbeveiliging heeft gekozen.
Vul hier de gebruikersnaam in als uw e-mailserver / provider dat vereist.
Wachtwoord
Dit veld is alleen toegankelijk indien u bij optie 'Authenticatiemethode' voor wachtwoordbeveiliging heeft gekozen.
Vul hier het wachtwoord in als uw e-mailserver / provider dat vereist.
POP instellingen
Vul de POP gegevens alleen in als de ontvangende mailserver de POP instellingen vereist.
Ingevoerde gegevens testen
  • Bij het versturen van een e-mail kan een beveiliging worden gebruikt. Tevens dient meestal een gebruikernaam en een wachtwoord ingegeven te worden om connectie naar de mailserver mogelijk te maken.
  • Knop [ Test e-mail versturen ]
    Klik op de knop [Test e-mail versturen] om een test mail te versturen via het ingestelde E-mailaccount. Als er in dit scherm geen e-mail account is ingesteld wordt het standaard e-mail account uit de systeeminstellingen gebruikt. Controleer vervolgens of het bericht in goede orde is ontvangen. U dient handmatig de ontvanger van de e-mail in te vullen.