Doorboeken van bankafschriftregels
  Menu - Financieel - Bankieren - Afschriften inlezen - [F9] of [Enter] - Klik op [Doorboeken]

Mogelijkheden
  • In het scherm Doorboeken kunt u alle bankafschriftregels, die de status Herkend hebben (gekregen) doorboeken naar de administratie. De journaalposten worden in het dagboek geplaatst dat u gekoppeld heeft aan de actieve bankrekening. In het Boekstuk van de aangemaakte journaalpost wordt de code AFS + het door KING Finance uitgegeven volgnummer van het elektronisch bankafschrift geplaatst. In de Omschrijving van de aangemaakte journaalpost worden de eerste 20 tekens van de afschriftregel geplaatst. In de Opmerking van de boekingsregel wordt de Afschriftregel integraal overgenomen.

Doorboeken bankafschriften
  • Boeken in
    • Jaar/periode
      Kies Jaar/periode om hieronder de periode en het jaar in te geven waarin de afschriftregels geboekt moeten worden.
    • Jaar/periode waarin boekdatum valt
      Kies "Jaar/periode waarin boekdatum valt" om de afschriftregels te boeken in de periode en het jaar van de boekdatum van de afschriftregel.
  • Periode
    Selecteer de periode waarin de bankafschriften geboekt moeten worden.
  • Jaar
    Selecteer het jaar waarin de bankafschriften geboekt moeten worden.
  • Doorboeken tot en met boekdatum
    Geef hier aan tot en met welke boekdatum de afschriftregels moeten worden doorgeboekt naar de financiële administratie. Deze optie geeft u de gelegenheid om een elektronisch bankafschrift in gedeeltes te verwerken, door telkens de datum één dag te verhogen.

Wat is de boekdatum?
    De boekdatum is de datum waarop de transactie uitgevoerd is door de bank. Deze datum wordt aan iedere afschriftregel meegegeven door de bank.

• Knoppen [Vorige]
    Klik op de knop [Vorige] om terug te keren naar het scherm Bankafschriftregels. Er worden geen regels doorgeboekt.
    Klik op de knop [Doorboeken] om alle afschriftregels die volledig "Herkend" zijn door te boeken naar de financiële administratie.