Verwerken van UBL facturen
  Menu - Financieel - UBL inkoopfacturen - Verwerken UBL inkoopfactuur (UBL of XML)

Toegangsrechten

Doel en werkwijze
  • UBL facturen verwerken
    In dit scherm controleert u de gegevens van de UBL factuur en koppelt u de UBL factuur aan een inkoopfactuur in de administratie. Als er nog geen inkoopfactuur is ingevoerd kunt met behulp van de gegevens in de UBL factuur de inkoopfactuur aanmaken.

Verwerken UBL Inkoopfacturen
PDF tonen
  • [ PDF ]
    Druk op de knop [PDF] om de UBL inkoopfactuur als PDF bestand op het scherm te tonen. Afhankelijk van uw browser en afhankelijk van de browser instellingen wordt de PDF in het scherm van KING Finance getoond. of extern geladen in een nieuw venster.
    • PDF raadplegen en/of afdrukken
      TIP: Probeer ook [rechtermuisknop - snelmenu] om meer opties voor het PDF-document weer te geven.
      Gebruik de bedieningselementen van het PDF-programma om het PDF document bij de UBL factuur groter of kleiner weer te geven, te roteren, op te slaan en/of af te drukken naar een printer.
    • PDF blijft beschikbaar
      Als de UBL factuur verwerkt is in de administratie, dan kunt u de PDF tonen bij de boekingsregel en openstaande post met de knop [Documenten]. Voor deze functionaliteit is de module Digitaal dossier vereist.
UBL inkoopfactuur tonen
  • [UBL inkoopfactuur]
    Druk op de knop [UBL inkoopfactuur] om de informatie in de UBL inkoopfactuur per veld op het scherm te tonen. Velden die bij elkaar horen worden gegroepeerd weergegeven.
    • Inforegel
      In dit tekstvak worden waarschuwingen en tips weergegeven, die van belang kunnen zijn voor de manier waarop u de UBL factuur verwerkt.
    • Factuurinformatie
      Belangrijke informatie uit de UBL factuur, zoals het factuurnummer, de factuur-, lever- en vervaldatum en de dienst waarmee de UBL is ingelezen worden bovenin het scherm weergegeven voor snelle referentie.
    • Afnemer
      De gegevens van de afnemer zijn meestal de gegevens van uw onderneming. Als de afnemer in de UBL factuur afwijkt van de gegevens in de tabel Basis Algemeen dan krijgt u daarvan een melding in de inforegel bovenin het scherm.
    • Leverancier
      De gegevens van de leverancier zijn de gegevens die in KING Finance in de tabel Crediteur worden vastgelegd. Als de leverancier al is ingevoerd, dan wordt de crediteur automatisch herkend. Als het een nieuwe leverancier betreft, dan kunt u de leverancier met al zijn gegevens in één actie toevoegen als nieuwe crediteur.
      • Als de leverancier informatie in de UBL factuur afwijkt van de crediteur informatie in de tabel Crediteur, dan kunt u de afwijkende informatie per veld bijwerken in de administratie. Klik op het info-icoon voor uitleg over de niet overeenkomende informatie, kik op het floppy-icoon om de tekst van dat veld uit de UBL factuur op te slaan in de crediteur.
    • Betaling
      In de UBL factuur kan informatie over de betaling van de factuur zijn opgenomen. In dit gedeelte ziet u het IBAN nummer, de BIC code en de betalingsconditie tekst van de leverancier.
    • Factuurregels
      De leverancier kan een gespecificeerde UBL factuur sturen. In dat geval worden de factuurregels hier getoond.
      • [Regels verdichten] / [Regels onverdicht]
        Druk op de knop [Regels verdichten] om gelijksoortige factuurregels samen te voegen tot één verdichte totaal regel.
        Druk op de knop [Regels onverdicht] om de specificatie van een verdichte regel weer te geven.
      • [Nieuwe herkenningscode]
        Druk op de knop [Nieuwe herkenningscode] om bij de crediteur van de UBL factuur een herkenningscode aan te maken. Met behulp van de herkenningscode kan KING Finance automatisch de tegenrekening (en eventueel de kostenplaats, kostendrager en BTW code) voor de aan te maken boekingsregel invullen.
      • Overzicht van factuurregels
        Van de factuurregels in de UBL factuur worden de belangrijkste gegevens getoond. De kolommen Rekening, Kostenplaats en Kostendrager kunnen automatisch ingevuld worden als de regel herkend is met behulp van een herkenningscode.
        • Rekening, Kpl en Kdr
          Bij de geselecteerde factuurregel wordt de zoeksleutel van de tegenrekening, kostenplaats en kostendrager ter informatie getoond.
    • BTW
      Per BTW soort (Hoog, Laag, Geen, Verlegd) wordt hier een regel getoond met de grondslag, het percentage BTW en het BTW bedrag.
    • Totalen
      De totalen van de UBL factuur worden getoond, uitgesplitst naar het totaal van de factuurregels, het totaal toeslagen/kortingen, het totaal exclusief BTW, het totaal BTW bedrag en het totaal Te betalen.
nieuwe INKOOPFACTUUR
  • [Selecteer relatie]
    Druk op de knop [Selecteer relatie] om de tabel Crediteur te openen.
    Druk op de knop...